Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Wood – Het spel

Victor heeft bewezen de meest dodelijke man ter wereld te zijn. Hij leeft alleen, hij werkt alleen, hij is ijskoud en trefzeker. Dat maakt hem de perfecte huurmoordenaar.

Na het volbrengen van een missie in het zinderende Algiers, waarbij hij een andere huurmoordenaar om moest brengen, staat de CIA bij hem op de stoep met een nieuwe opdracht. Hij moet zich voordoen als de vermoorde man om zo achter de identiteit van diens volgende slachtoffer te komen. Dit ontketent een ware wedloop die hem door heel Europa voert en hem uiteindelijk in Rome doet belanden. Daar moet hij met een groep huurlingen samenwerken. Victor staat voor een onmogelijke keuze: doen wat juist is of het enige opofferen waar hij om geeft, namelijk zijn eigen leven.

Het duurt helaas wel even voordat je lekker in het verhaal van ‘Het spel’ zit. In het begin van het boek heb je eigenlijk geen idee waar het verhaal naartoe gaat, wat er nu allemaal precies gebeurd is en wat dat voor de rest van het boek betekent. Dat kan ervoor zorgen dat als lezer al afgehaakt bent voordat het allemaal goed en wel begonnen is. Dat is jammer…

Als je wel door blijft lezen, kom je uiteindelijk in een vrij spannende thriller terecht. Tom Wood heeft een bijzonder hoofdpersonage gekozen, namelijk een koelbloedige huurmoordenaar. Dat is meteen één van de pluspunten van het boek. Meestal lees je verhalen vanuit “de goede mensen”; een huurmoordenaar wordt toch al gauw als “slecht” gezien. Het is interessant om een verhaal eens vanuit een andere kant te lezen.

Door de soms te gedetailleerde scènes blijft ‘Het spel’ wel een lastig verhaal om te lezen. Je komt niet echt lekker in het verhaal, waardoor je het boek gemakkelijk even weglegt. De ontknoping is uiteindelijk best spannend maar niet geheel verrassend.

Auteur: Tom Wood
Titel: Het spel
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 379
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582848