Tonny van Wijhe – Uitstap

Wat gebeurt er als je nooit een gokje waagt, maar dat nu toch eens een keertje gaat doen? Wat vind je als je op zoek gaat naar iets waarvan je van tevoren niet eens wist dat je het zocht? Dan laat je je leiden door de spontane impuls en weet je niet wat er allemaal op je pad zal komen. De hoofdpersoon uit ‘Uitstap’ durft te gok te nemen, en gaat zomaar op de gok op pad.

Het verhaal in ‘Uitstap’ wordt vanuit het hij-personage verteld. Als lezer weet je in het begin niet wie hij is, wat hij doet en waar hij heen zal gaan. Dat laatste is ook een verrassing voor het personage zelf. Hij laat zich leiden door de spontaniteit en ziet wel waar hij uitkomt. Daarmee heeft Tonny van Wijhe een mooi uitgangspunt in zijn novelle gekozen. De auteur laat je daarmee nadenken over de vraag: wat zou jou overkomen als je zomaar spontaan op pad zal gaan?

Ondanks dat ‘Uitstap’ een kort verhaal is, gebeurt er veel. Je leert het hoofdpersonage wat beter kennen, mede doordat hij regelmatig terugdenkt aan vroeger. En net als je denkt te weten hoe alles in elkaar zit, heeft Van Wijhe nog een verrassing voor zijn lezers in petto. Dat vormt een mooie afsluiting van dit liefdes- en reisverhaal.

Auteur: Tonny van Wijhe
Titel: Uitstap
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 55

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.