Overslaan en naar de inhoud gaan

Top 12 van 2018

Het is vandaag de laatste dag van december. Dat betekent dat het jaar 2018 er alweer bijna op zit. Op persoonlijk vlak was het een jaar met hele mooie en hele droevige momenten voor me. Zonder daar teveel op in te gaan, is 2018 een heel heftig jaar geweest met als hoogtepunt de geboorte van ons zoontje.

Op leesgebied heb ik een prima leesjaar achter de rug. Ik las tijdens mijn zwangerschap veel boeken, met name in juli toen ik met zwangerschapsverlof was en het te warm was om als hoogzwangere meer te doen dan alleen met je voeten in een teiltje te zitten met een goed boek erbij. Na de geboorte van ons zoontje was het even wennen aan het nieuwe ritme. Langzaamaan ben ik weer meer gaan lezen. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik in 2018 in totaal 133 boeken heb gelezen. Daar zaten mooie, leuke en grappige boeken tussen. Soms viel een boek tegen, soms was een boek niet mijn smaak en soms was een boek geweldig.

Op deze laatste dag van 2018 laat ik jullie graag mijn favoriete twaalf boeken van dit jaar zien. Ik heb uit elk maandoverzicht één boek gekozen dat ik nog eenmaal met jullie wil delen. Wie weet zit hier het eerste boek tussen dat je volgend jaar gaat lezen. Voor nu wens ik jullie een gezellige jaarwisseling en een mooi en boekenrijk 2019 toe!

Top 12 (op alfabetische volgorde van achternaam)
M.J. Arlidge – In de maneschijn
Marelle Boersma – Chateau de Provence
Sanne Hillemans – Ave Cesaria
Loes den Hollander – Mij zie je niet
Hetty ten Holt – Of weet je alles al
Sarah Jio – De geheimzinnige tuin
Heather Morris – De tatoeëerder van Auschwitz
Nora Roberts – Kijk niet terug
Karen Rose – In het vizier/a>
Bo Sijpkes – Doris Dorpsuil
Judith Visser – Zondagskind
Jacques Vriens – Code Kattenkruid