Overslaan en naar de inhoud gaan

Tosca Menten – De chocoladetandarts

Wist je dat de gaatjes voor de hazelnoten in je chocoladereep worden geboord door een chocoladetandarts? Dat een bacteriejager op reuzenbacteriën jaagt en dat graskappers vrolijke dreadlocks kunnen draaien in je gazon? Slist je papegaai Harrie? Breng Harrie naar de papegaaienlogopedist. En heb je altijd al een spookexamen willen doen? Dit is je kans!

‘De chocoladetandarts’ begint met een geweldig voorwoord, waarin het eerste deel van de 238 bijzondere beroepen genoemd. In een aantal delen door het boek worden noemt Tosca Menten alle beroepen die ze bedacht heeft. Je kunt het haast zo gek niet bedenken of het staat ertussen. Heerlijk!

Naast het noemen van alle beroepen heeft Menten een aantal beroepen uitgebreid uitgewerkt in leuke verhalen. Deze worden voorzien van geweldige illustraties van de hand van Geert Gratama. Dat zorgt er zeker voor dat het verhaal extra tot leven komt voor de jonge doelgroep. Ook volwassen lezers zullen van de afbeeldingen genieten. Het past gewoon perfect bij elkaar.

Het leuke aan de verhalen over de beroepen is dat ze in verschillende vormen geschreven zijn. Zo lees je de ene keer bijvoorbeeld een interview en de andere keer een krantenartikel. Dat geeft het boek ‘De chocoladetandarts’ zeker iets extra’s. Mocht je (klein)kind nog niet weten wat hij of zij wil worden, dan is dit nieuwste boek van Menten absoluut een aanrader. Of je er daadwerkelijk je beroep bij zal uitkiezen, blijft de vraag. Je beleeft in ieder geval een aantal hele leuke leesuurtjes. En wie weet steek je er als volwassene ook nog wat van op.

Auteur: Tosca Menten
Titel: De chocoladetandarts
Ondertitel: en 237 andere waanzinnige beroepen
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000377862