Overslaan en naar de inhoud gaan

Tosca Menten – Siem en Struis en De waanzinnige schuimbom

Kakels mirakels! Siems vader en moeder maken kans op de Gouden Neus als beste parfumfabriekdirecteuren van het land! Karel Meur van parfumfabriek Geur & Kleur kan dat niet uitstaan. Hij verzint een sluw plan om voorgoed af te rekenen met zijn concurrent.

Siem heeft het ondertussen druk met zijn eigen project. Als Struis niet meer stinkt, mag hij bij hem thuis komen, hebben zijn vader en moeder beloofd. Om hen te verrassen maakt hij een echte struisvogelwasserette! Als dat maar goed gaat…

‘Siem en Struis en De waanzinnige schuimbom’ is alweer het derde deel in de Siem Sumbliem-reeks. Net zoals de voorgaande delen is het weer genieten geblazen. De opbouw van het boek is hetzelfde als de andere twee boeken. Je begint met een aantal hoofdstukken 0, waarna het echte verhaal gaat beginnen. Aan het eind van elk hoofdstuk vind je een korte samenvatting in de vorm van twee struisvogels met bordjes. Dat zorgt ervoor dat de jonge lezertjes het verhaal goed kunnen blijven volgen.

Tosca Menten heeft een aantal geweldige personages gecreëerd. De oude bekenden uit de voorgaande boeken komen weer terug en er komen natuurlijk wat nieuwe personen voorbij. Het zal voor de liefhebbers van deze reeks een feest van herkenning zijn. ‘Siem en Struis en De waanzinnige schuimbom’ zit vol humor, waardoor je regelmatig hardop aan het lachen bent. Dat geldt overigens niet alleen voor de jonge doelgroep; ook volwassen lezers zullen het met veel plezier lezen.

Naast humor zorgt Menten voor een aantal spannende elementen in het verhaal. Hoe loopt het plan van Karel Meur af? Wat is het effect van Siems uitvinding? En wie wint uiteindelijk de Gouden Neus? Aanrader voor jong en oud!

Auteur: Tosca Menten
Titel: Siem en Struis en De waanzinnige schuimbom
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 244
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000366927