Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanessa Gerrits – Hoofd, hart, haggis

Esme heeft een volle agenda. Haar eerste vakantie samen met Rory is geboekt - ze gaan naar Walt Disney World in Florida - en in het voorjaar gaat haar stage in het zonnige Turkije van start. Nu haar studie vlot en haar relatie serieuzer wordt, begint het aan haar te knagen: hoe overbruggen zij en Rory de afstand in hun relatie? Zal ze uiteindelijk naar Drumnadrochit verhuizen?

Gelukkig kan ze haar twijfels delen met Shaena, die zo haar eigen zorgen heeft over haar woonsituatie. De bakster gaat tot het uiterste om van haar donutwinkel een succes te maken, want een goedlopende zaak betekent ook dat ze weer een eigen appartementje kan huren. Wanneer ze de kans krijgt om haar donuts internationaal onder de aandacht te brengen bij een bakwedstrijd in Las Vegas, móét ze dus wel meedoen…

‘Hoofd, hart, haggis’ is het vierde en laatste deel van de North Ness Inn-serie. Nog een keer kunnen we genieten van Esme, Shaena, hun vrienden, hun familie en hun liefdesleven. Wat heeft Vanessa Gerrits er een mooi laatste boek van gemaakt. Wat mij betreft, is dit het beste uit de reeks.

Het verhaal bevat alle ingrediënten voor een mooie afsluiting van een fijne serie: liefde, avontuur, chaos, gezelligheid, humor... en donuts! Je leest hoofdstukken vanuit Esme en vanuit Shaena, waardoor je nog één keer met de beide vrouwen mee kunt leven, met ze kan lachen en ze virtueel bij kan staan. Ook al hebben ze al heel wat meegemaakt, de auteur heeft nog een en ander voor ze in petto in ‘Hoofd, hart, haggis’.

Gerrits laat het verhaal heerlijk tot leven komen dankzij haar beeldende schrijfstijl. Als je de vorige drie delen hebt gelezen (echt een aanrader om te doen), dan kun je je steeds beter een beeld vormen van de personages en de omgeving. Heerlijk om even helemaal weg te duiken in een andere wereld. Het slot van dit vierde boek is mooi en past perfect bij het boek. Ach, we kunnen zelf invullen hoe het leven van Esme en van Shaena verder gaat. Wie weet volgt er ooit nog eens een vijfde deel…

Auteur: Vanessa Gerrits
Titel: Hoofd, hart, haggis
Serie: North Ness Inn
Genre: Roman
Aantal pagina's: 269
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047205968