Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanessa Gerrits – Verliefd verloofd verkleumd

Het is begin december en Esme is dolgelukkig: Rory komt naar de Lage Landen om de feestdagen met haar door te brengen – en om zijn schoonfamilie te ontmoeten. De plannen veranderen echter noodgedwongen als Rory zijn voet breekt en zijn vlucht mist, waarna de gehele familie Dries besluit naar Drumnadrochit af te reizen. De verwarming van de herberg mag dan soms uitvallen, bij een knisperend haardvuur weten ze er vast een knusse vakantie van te maken. Tenminste, als ze in de North Ness Inn niet voor een onverwachte uitdaging komen te staan…

Ondertussen heeft Shaena het druk met haar hoogsteigen donutzaak, maar ze is niet te beroerd om de manke Rory te helpen met de kerstversiering in de herberg. Bij het opsnorren van de slingers doet Shaena een flinke ontdekking. Zal ze het familiegeheim voor zichzelf kunnen houden?

Net zoals het eerste deel uit de North Ness Inn-serie heeft ook ‘Verliefd verloofd verkleumd’ een pakkende titel die meteen blijft hangen. Ik ben nu al benieuwd welke titel een eventueel derde deel uit deze reeks zal krijgen.

Aan het begin van het boek vormt een korte terugblik op het eerste deel. Hierdoor kun je beide delen los van elkaar lezen, maar het is natuurlijk het leukste om beide boeken in de juiste volgorde te lezen.

Vanessa Gerrits laat in dit tweede boeken alle bekende personages terugkomen en voegt daar een aantal nieuwe aan toe. Het verhaal wordt voornamelijk vanuit Esme verteld, waardoor je weer wat beter leert kennen. Een aantal hoofdstukken lees je ook vanuit Shaene. Heel leuk! Je merkt als lezer dat de vriendschap tussen deze twee vrouwen steeds diepgaander wordt. Ze helpen elkaar waar nodig is en ze vullen elkaar goed aan. Het zou leuk zijn als er ook nog een deel uit deze serie volledig vanuit Shaene geschreven wordt.

Dankzij de fijne en beeldende schrijfstijl van Gerrits waan je je tijdens het lezen echt even in een winters Schotland. De kerstsfeer die door het boek heen gaat, komt goed bij de lezer binnen. Dat maakt het een uitstekend boek om in deze tijd van het jaar te lezen. De auteur maakt regelmatig gebruik van verwijzingen naar bekende personen, films en muziek. Dat zou storend kunnen werken, maar ze weet het op de juiste manier te doseren.

‘Verliefd verloofd verkleumd’ kent geen heel verrassend verhaal, maar het is wederom een fijne roman die je even helemaal ergens anders brengt. Het einde laat ruimte open voor een derde deel. Kom maar op!

Auteur: Vanessa Gerrits
Titel: Verliefd verloofd verkleumd
Serie: North Ness Inn
Genre: Roman
Aantal pagina's: 154
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789047205760