Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanessa Gerrits – Week van de Waterman

Ondanks haar ietwat moeizame eerste ervaringen met het daten volgens de dierenriem went Samantha aan het uitgaan voor haar werk. Wat ook helpt: haar online column wordt goed gelezen en haar redacteur is enthousiast.

Wanneer Samantha wordt gekoppeld aan een Waterman en hij een spontane en gezellige prater blijkt, is ze blij dat ze de column heeft aangenomen. Voor het eerst in lange tijd voelt ze kriebels van verliefdheid. Misschien bezorgt Cupid-o-scoop haar wel de ware… Toch slaat ook meteen de twijfel toe: loopt ze niet te hard van stapel met haar gevoelens?

‘Week van de Waterman’ is het tweede deel uit de Cupid-o-scoop serie, waarin je mee verder gaat in Samantha’s zoektocht naar de liefde via de datingapp Cupid-o-scoop. Is de ware iemand waarmee je met je sterrenbeeld matcht? Vanessa Gerrits heeft hiermee een leuk concept bedacht en ze heeft het op een leuke manier uitgewerkt. Samantha is nog een soort proefkonijn voor de gevorderde versie van de app en dat levert leuke momenten op.

Gerrits heeft een prettige schrijfstijl en weet hoofdpersonage Samantha op een leuke manier neer te zetten. Je gaat helemaal op in haar datingleven en je bent erg benieuwd of ze de ware gaat vinden. Stiekem begin je in dit tweede deel al een vermoeden te krijgen met wie ze zou kunnen gaan eindigen. Daar zullen we uiteindelijk pas in het laatste boek achter gaan komen. Al met al is ‘Week van de Waterman’ een fijne roman om te lezen. Het maakt je nieuwsgierig naar het volgende boek uit de reeks.

Auteur: Vanessa Gerrits
Titel: Week van de Waterman
Serie: Cupid-o-scoop
Genre: Roman
Aantal pagina's: 99
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047206354