Overslaan en naar de inhoud gaan

Vannessa Thuyns – Door een roze bril

Psychologe Stella krijgt een onmogelijke opdracht; ze moet op korte termijn een team coachen dat elkaar continu in de haren vliegt. Met tegenzin verruilt ze haar eigen praktijk en huis in Friesland voor een tijdelijke logeerplek bij haar beste vriendin Pleun in hartje Amsterdam.

Stiekem bevalt het leven in de bruisende stad haar best goed, maar hoe moet het dan met jeugdliefde Hidde? En Friesland verlaten is geen optie, want het houdt de herinnering aan haar dierbare moeder springlevend. Of heeft haar tweestrijd meer te maken met Thijs, een van de teamleden die even aantrekkelijk als ongrijpbaar is?

Bij ‘Door een roze bril’ val je als lezer als het ware middenin het verhaal van hoofdpersonage Stella. Je hebt vrij snel door dat ze al het een en ander in het verleden heeft meegemaakt, en Vannessa Thuyns laat je stukje bij beetje ontdekken wat dat zoal is. Daarmee weet de auteur meteen de aandacht van de lezer te trekken. Je wordt meegezogen in het verhaal en je bent nieuwsgierig hoe Stella is geworden wie ze nu is.

Het verhaal komt in een soort stroomversnelling terecht als Stella goed gesetteld is in Amsterdam en aan een haast onmogelijke opdracht is begonnen. Thuyns heeft een beeldende manier van vertellen, waardoor je zowel de omgeving als de verschillende personages zo voor je ziet. In dit boek is dat extra leuk, omdat het team dat door Stelle gecoacht moet worden wel heel bijzondere mensen blijken te zijn. Heerlijk als je je dan een goed beeld van iedereen kan vormen.

De auteur maakt het voor met name het hoofdpersonage niet altijd even gemakkelijk. Ook zet ze haar lezers regelmatig op een verkeerd spoor. Op bepaalde momenten denk je te weten hoe het verhaal verder zal gaan, maar dan komt er een onverwachte wending om de hoek kijken. Heerlijk! Al met al geniet je van het begin tot het eind van ‘Door een roze bril’.

Dit boek is in eerste instantie als Bookchoice original verschenen. Vanaf 1 december is het e-book voor iedereen verkrijgbaar en vanaf 19 januari 2023 is het boek in paperback te verkrijgen.

Auteur: Vannessa Thuyns
Titel: Door een roze bril
Genre: Roman
Aantal pagina's: 230
Uitgeverij: VBK Lab
ISBN: 9789032520229