Overslaan en naar de inhoud gaan

Veronica Henry – Echte liefde vind je in de boekhandel

Aan de hoofdstraat van een leuk, Engels stadje vind je Nightingale Boeken, de droom voor elke echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk nu ze de zaak van haar pas overleden vader heeft overgenomen. De winkel kampt met schulden en kan wel een opknapbeurt gebruiken. Maar waar haalt Emilia het geld vandaan? Of doet ze er beter aan om de zaak te verkopen?

De klanten en het personeel willen heel graag dat de boekwinkel blijft bestaan. Gelukkig heeft Emilia veel hulp van haar beste vriendin Andrea, die haar zo goed mogelijk met de financiën probeert te helpen. Zou het Emilia lukken om haar vaders levenswerk voort te zetten?

Als je ‘Echte liefde vind je in de boekhandel’ ziet liggen, wordt je aandacht meteen getrokken door zowel de titel als de kaft. Je krijgt meteen zin om het boek te gaan lezen. En Veronica Henry stelt je zeker niet teleur met het verhaal.

Na een mooie proloog begint het verhaal in het heden, waarna je af en toe nog even een klein uitstapje naar het verleden maakt. Dat zorgt ervoor dat je alles rondom Emilia en haar vader Julius wat beter begrijpt. Het verhaal draait met name om Emilia, maar de auteur heeft ervoor gekozen om meerdere personages een grotere rol in het verhaal te geven. Je leert enkele klanten van de winkel beter kennen. Doordat veel mensen aan bod komen, is er te weinig ruimte om ze echt goed te leren kennen en om ze wat meer uit te diepen. Van sommigen had ik graag meer willen weten.

‘Echte liefde vind je in de boekhandel’ leest verder als een trein. Je bent in het begin even zoekende wie wie precies is. Maar als je eenmaal lekker in het verhaal zit, heb je het zo uit. De boekhandel en de verschillende personages komen als het ware tot leven voor je dankzij de levendige schrijfstijl van Henry. Wat mij betreft, had het boek wel twee keer zoveel pagina’s mogen hebben. Het is namelijk gewoon een heerlijk verhaal om te lezen.

Auteur: Veronica Henry
Titel: Echte liefde vind je in de boekhandel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 335
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022579190