Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Annelien

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Annelien. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik heb nu 'Geworteld in het kwaad' van Karen Dionne bijna uit. Haar vorige boek viel me wat tegen, dus ik begon met gemengde gevoelens aan dit tweede boek, maar gelukkig vind ik deze een stuk beter! Hoewel ik nog niet enorm verrast ben door plottwists, zit er wel een bepaalde spanning in het verhaal en vind ik het tot nu toe goed in elkaar zitten.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Toen ik net las, was ik dol op de boeken over Wipneus en Pim. Later heb ik de boeken over 'De vijf' van Enid Blyton verslonden, maar ook de boekenseries over 'Chantal en Inge' en de boeken over 'Floortje'. Ik zou nog wel veel meer boeken kunnen noemen, dat lezen is me met de paplepel ingegoten.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Er zijn niet heel veel boeken die ik herlees, er liggen nog zoveel ongelezen boeken op me te wachten. Ik denk dat ik zou kiezen voor het boek 'Saartje Tadema' van Thea Beckman. Ik heb dat boek vroeger meerdere keren gelezen, het trok me echt aan en is me altijd bijgebleven hoewel ik het precieze verhaal niet meer weet. Ik ben wel benieuwd hoe ik het boek nu zou vinden.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Daar kan ik je niet maar één titel van geven... Ik heb echt teveel boeken in mijn kasten staan die ik nog niet gelezen heb. Deels komt dit omdat de recensieboeken die ik lees voor mijn website voor gaan, die staan hoger op het prioriteitenlijstje. Naast mijn website heb ik ook nog een parttime baan in het onderwijs en mijn gezin. Ik kom simpelweg tijd tekort.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Dit is een makkelijke, absoluut papieren boeken! Ik hou ervan om een papieren boek vast te hebben, de bladzijdes om te kunnen slaan, terug te kunnen bladeren. Heel soms lees ik een boek op mijn telefoon, maar ik merk dat ik nooit zo lekker in een digitaal boek kom te zitten als in een papieren boek. De digitale leeservaring is voor mij echt een veel mindere ervaring.