Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Annet Hulst

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Annet Hulst. Zij is onder meer bekend van ‘Privacy live’ en ‘Bloedheet’. Neem ook eens een kijkje op haar website.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik het boek ‘Duingras’ van Jackie van Laren. Ik ben gek op het genre feelgood, maar ook van thrillers en non-fictie. De afwisseling vind ik het leukste. Ik vind dat Jackie van Laren echt heerlijk schrijft, niet zo gepolijst, net als haar hoofdpersonen. ‘Duingras’ is minder diepgaand en voorspelbaarder dan andere boeken die ik van haar gelezen heb, maar nog steeds goed. Het eiland-sfeertje is haast tastbaar.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘Kinderen van Moeder Aarde’, één van de eerste Nederlandse 'dystopian' jeugdseries. Ik lag tot diep in de nacht te lezen en zat helemaal in het verhaal.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Een boek dat klaarligt om door mij herlezen te worden is ‘Wild’ van Cheryl Strayed. Ik word altijd rustig van boeken die over wandelen gaan. Ook vond ik het verhaal boeiend geschreven en voelde het alsof ik met haar meeliep. De film heb ik ook gezien en die was een stuk minder goed.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Moulin Rouge’. Het boek is het favoriete boek van mijn moeder, dus ik wil het zeker ooit gelezen hebben. Echter, het exemplaar dat ik thuis heb is oud, verkleurd en ruikt naar oude boeken. Ik denk dat dat me tegenhoudt, maar ooit ... ga ik het lezen!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees het liefst nieuwe papieren boeken. Iedereen, denk ik. Maar de voordelen van e-books zijn oneindig: ze wegen niks, de letters kunnen groter gemaakt, je kunt ze met één hand lezen. In de praktijk komt het erop neer dat ik alles door elkaar lees. Genres, papier, oud, nieuw, digitaal. Net waar ik op dat moment zin in heb.