Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Ans

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Ans.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment ben ik bezig in het boek van Jussi Adler-Olsen deel 8 van de serie Q: ‘Slachtoffer 2117’. Ik vind het een geweldig boek net als alle voorgaande boeken van deze serie. Ze zijn geschreven met heel veel spanning en een dosis humor.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
In mijn jeugdjaren vond ik de boeken van Wipneus en Pim ontzettend mooi, mede omdat de juffrouw op school eruit voorlas en vervolgens ben ik ze zelf gaan verslinden.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Het boek, of liever de boeken die ik zou willen herlezen is de trilogie van Millennium. Deze waren zo spannend.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ik heb geen boek dat ongelezen in mijn boekenkast staat. Als ik een boek koop, moet het meteen gelezen worden.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
De laatste jaren ben ik overgestapt naar digitaal lezen. Zelf vind ik het veel makkelijker en je kunt veel meer boeken meenemen als je op vakantie gaat. En de letters kun je vergroten. Dit is dan weer fijn als in bed leest (je hoeft geen leesbril op).