Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Bianca

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Bianca.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik heb het boek ‘Het duister’ van Amy Engel bijna uit. Ik vind het echt een bijzonder indrukwekkend boek, vooral de onderhuidse spanning en de uitwerking van de personages vind ik geweldig gedaan.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Dat zijn er meerdere, vroeger las ik boeken echt meerdere keren, zoals een aantal boeken van ‘Pinkeltje’, ‘Bianca in Galop’ en een Heidi-omnibus. Deze boeken had ik allemaal van mezelf en daarom las ik ze vaak opnieuw.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Nu is mijn boekencollectie zo groot, en wordt deze vanwege mijn recensiewerk zeer regelmatig aangevuld dat ik zeker geen tijd en behoefte heb om boeken te herlezen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Poeh dat zijn er best veel, onder andere ‘Oktober’ van Sveistrup en ‘Meisje zonder verleden’ van Michael Robotham. Dit zijn boeken die ik heb aangeschaft omdat ik ze graag in mijn collectie wil hebben, maar aan het lezen kom ik steeds niet toe omdat andere boeken er dan steeds tussenkomen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik wissel best veel af, maar als ik eerlijk ben vind ik papieren boeken fijner maar e-pubs praktischer. Het lezen op bed gaat met een e-reader makkelijker en ook voor onderweg is een e-reader veel handiger.