Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… biebmiepje Judith

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Judith. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees momenteel ‘Max Einstein 2: Niet zomaar rebels’ van James Patterson & Chris Grabenstein.
Het is een spannend en humoristisch jeugdboek over superslimme tieners, en dan met name Max Einstein (haar idool: Albert Einstein ;-)), die de wereld willen verbeteren in opdracht van een tiener-miljonair. Maar er aast ook een groep machtige mensen met minder goede bedoelingen op Max.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
De historische jeugdboeken van Thea Beckman en Simone van der Vlugt, geweldig vond ik dat: een soort tijdreizen!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
De Harry Potter serie, omdat ik er onwijs van genoot toen ik ze las (toen ze voor het eerst verschenen) en ik heel benieuwd ben of dat nog steeds zo is!

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Stoner’ van John Williams, omdat het me heel mooi lijkt, maar ik ook bang ben dat het niets voor mij blijkt te zijn, lekker suf hè, haha! (En daarnaast heb ik zo veel te lezen, dat sommige boeken er gewoon bij in blijven schieten!)

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier! Ik wil kunnen snuffelen, (terug)bladeren, vasthouden, mijn bladwijzer alvast bij een volgend hoofdstuk kunnen doen, voelen en zien hoe ver ik al ben… Ik hou gewoon zo enorm van fysieke boeken! Ik beleef ook oprecht veel minder plezier aan digitaal lezen.