Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Bregje

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Bregje. Neem eens een kijkje op haar mooie website.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees nu ‘Ik ga met je mee’ van Gea van Beuningen en Erik van Ophoven. Een verhaal over een man die niet meer wil leven als blijkt dat zijn vrouw niet lang meer te leven heeft. Het is een liefdesverhaal dat opbouwt naar dat moment toe. Hierdoor is het verhaal niet zo zwaar als de omschrijving doet vermoeden en het leest vlot. Ik ben op 1/3, dus heel benieuwd hoe het verder loopt.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik heb ‘Matilda’ meerdere keren gelezen en genoot ook van boeken van Thea Beckman en Jan Terlouw. Mijn moeder las altijd veel en daardoor was het voor mij ook heel gewoon om mee te gaan naar de bieb en veel te lezen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Poeh, even denken hoor. Ik vond ‘Lefbek’ van Anke Laterveer heel goed, dat heb ik een paar jaar geleden in één avond uitgelezen. Toch ben ik niet zo'n herlezer, ik onthoud vrij veel, dus dan is voor de tweede keer lezen wat minder aantrekkelijk voor me.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ik ben halverwege blijven hangen in een aantal non-fictieboeken. ‘De Fontein’ van Els van Steijn, ‘Alles is uitvogelbaar’ van Marie Forleo en ‘Denk als een monnik’ van Jay Shetty liggen naast mijn bed. Ik ben alleen niet altijd in de goede stemming voor zulke boeken, dus moet me ertoe zetten om ze weer op te pakken. De andere boeken die nu nog ongelezen in de kast staan zijn recensie-exemplaren die wachten tot ik eraan kan beginnen. Het vooruitzicht van een nieuw boek maakt me altijd zo blij!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees ze allebei graag. In bed of op vakantie vind ik een e-book handig, dan kan ik lekker liggend lezen. Maar er staan ook veel papieren boeken in mijn kast. Ik heb zelf een minibieb, waar ik regelmatig gelezen boeken in zet en ik vind het leuk om mijn boekencollectie te delen met vriendinnen. Dat is met een e-book weer niet mogelijk.