Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Coline

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Coline.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik heb net het boek ‘Groots en meeslepend leven een ode aan dagelijkse sleur’ van Lou Niestadt uitgelezen. Ik vond het een inspirerend boek met tastbare tips voor het dagelijkse leven. Doordat het boek echt zelf geschreven is en dus niet op de computer getypt, is het wel af en toe moeilijk te lezen en te volgen. Het volgende boek wat ik nu ga lezen is het eerste deel van ‘De zeven zussen’. Ik ben heel benieuwd!

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Alle delen van Harry Potter! Ik kwam moeilijk op gang met het eerste deel en heb die daarna ook een tijd weg gelegd. Maar een keer opnieuw geprobeerd en kon ze daarna niet meer wegleggen. Tot diep in de nacht gelezen en uiteindelijk moeten stoppen omdat ik te moe was om te lezen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Het boek ‘Wild’ van Cheryl Strayed. Ik vond het een inspirerend boek en op sommige vlakken kon ik mij wel plaatsen in de schrijfster.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Het boek van Anne Frank. Dat is een boek die ik altijd nog een keer wil lezen, maar ik verwacht een boek met veel lading. Dus wacht ik het moment af dat ik daar aan toe ben.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Zeker papieren boeken, ook al moet ik zeggen dat ik het nog niet digitaal heb geprobeerd. Ik vind het heerlijk om echt een boek in mijn handen te hebben, de bladzijdes om te kunnen slaan en om niet naar een scherm te staren.