Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Conny

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Conny. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik ben begonnen in de thriller ‘Alibi’ van Denise Mina. Ik lees eigenlijk alles wat los en vast zit, allerlei genres, en deze thriller heb ik als recensie-exemplaar mogen ontvangen. Ik lees graag thrillers, omdat ze lekker weglezen en ik nieuwsgierig ben of ze origineel genoeg zijn om mij te kunnen boeien en kunnen verrassen. Ik ben nog maar net een paar hoofdstukjes op weg in deze thriller en de start was goed, maar ik kan er nog niet veel van zeggen. Ik moet er nog even “inkomen”. Dus ik ben benieuwd.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘Meester van de zwarte molen’ van Otfried Preussler en ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw. Beide spannende boeken die ik nog geregeld herlees, aanbeveel en cadeau geef. Tijdloos en spannend!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Er zijn meerdere titels die ik zou willen herlezen, maar mijn enorme nog te lezen stapel belet mij dit te doen. Ik vind het lastig om zomaar een titel te benoemen. Soms valt herlezen wat tegen, omdat een boek in je herinnering toch anders was. Ik denk dat ik de klassieker ‘Dr Jekyll and mr. Hyde‘ van Robert L. Stevenson wel weer eens zou willen lezen, omdat ik toen ik hem las in mijn middelbare schooltijd ik het superspannend vond.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ik heb pas nog geteld dat ik meer dan 430 ongelezen titels in de kast had staan. Tijdgebrek en zoveel mooie boeken. Ook krijg ik geregeld boekenpost als blogger en dan blijven je eigen aangeschafte boeken vaak staan (recensieboeken gaan voor). In mijn vakantie lees ik zoveel mogelijk eigen boeken, maar dan nog valt die achterstand niet weg te werken.
Een serie die ik wel al lang heb staan, is de ‘Lunar chronicles’ van Marissa Meyer. Ik had de hele serie in één keer aangeschaft, omdat het zo’n mooie hardcover uitgave was. Ik heb deel een gelezen en ik vind er dus niks aan. Iedereen is heel enthousiast en ik moet maar doorlezen, want het wordt bij elk deel beter. Dan kijk ik naar die enorme boekenberg en dan blijft die serie toch weer liggen. Ik denk dat ik die nooit ga lezen…

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier!! Het is heerlijk om een boek vast te pakken, de cover te bewonderen, het boek om te draaien, de achterflap te lezen, het door te bladeren en te ruiken. Ik heb overal boeken om mij heen en zelfs altijd boek in mijn tas. Ik ben een echte booknerd wat dat betreft. Soms is de vormgeving zo mooi, daar kan geen digitaal exemplaar tegenop. Bovendien zou bij mij een e-reader weer leeg zijn op moment dat ik wil lezen en dan heb je natuurlijk geen stroom bij de hand. Geef mij maar papier…!