Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Danielle

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Danielle. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
‘Najara’ van Els Ramaekers. Daar ben ik net begonnen, ik zit er nog niet helemaal in. Ik heb ‘Eligio’ van Marja Boomstra net uit. Deze psychologische thriller was heel spannend en meeslepend.
Ik lees ook mee met een groot leesproject: ‘Jeanne’ van Luc Corremans. Dit is het eerste deel van een trilogie over sterke en intelligente vrouwen die in de schaduw bleven van hun geliefde kunstenaar: Jeanne Hébuterne (Modigliani) , Camille Claudel (Rodin) en Victorine Meurent (Manet). Dit zijn historische romans die zich afspelen in de 20e eeuw in de kunstenaarswereld en rond de Eerste Wereldoorlog.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik las heel graag het boek van ‘Pippi Langkous’. Ik las meer in mijn kinderjaren dan in mijn jeugdjaren. Toch vooral romantiek: Danielle Steel, Catherine Cookson,...

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘De Franse tuinman’ van Santa Montefiore. Ik weet nog dat ik het heel mooi vond. Dit verhaal zette mij ook aan om al haar andere boeken te lezen. Sindsdien ben ik een grote fan van haar.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Oei, er staan verschillende boeken ongelezen in mijn kast omdat ik er teveel koop en krijg. Ik heb niet genoeg tijd om ze te lezen. Ik moet zeker 120 jaar worden om alles te lezen. Maar ik heb ook graag boeken om me heen...

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees liever papieren boeken omdat ik graag boeken zie staan, ik voel ze graag in mijn handen, soms ruik ik nog de druk. Ik kan ook beter inschatten hoe ver ik zit in mijn fysiek boek en ik kan aantekeningen maken. Ik duid graag de mooie zinnen aan. Die gebruik ik dan ook in mijn recensies. Een e-reader bezit ik wel, maar het laatste jaar heb ik er niet meer mee gelezen. Teveel fysieke boeken in huis.