Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Desirée

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Desirée. Neem eens een kijkje op haar boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Marissa Meyer - Winter. Dit is het vierde deel van The Lunar Chronicles een onwijs leuke, spannende en sprookjesachtige YA-serie.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik kan me niet herinneren dat ik vroeger één boek telkens herlas. Wel heb ik veel boeken gelezen van Carry Slee, Evert Hartman en Anke de Vries.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Eigenlijk herlees ik nooit een boek, maar als ik moet kiezen dan ga ik voor ‘De Vogelman’ van Mo Hayder uit de Jack Caffery-serie. Dit is een gruwelijk boek dat af en toe nog door mijn hoofd heen spookt.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ojee er staan heel veel ongelezen boeken in mijn kast, maar ik moet meteen denken aan ‘De Vliegeraar’ van Khaled Hosseini. Ik heb zoveel mooie dingen over dit boek gehoord, maar telkens krijgen andere boeken voorrang. Misschien moet ik er binnenkort maar eens in gaan beginnen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik heb niet echt een voorkeur, meestal wissel ik af. Als ik wegga neem ik meestal mijn e-reader mee en papieren boeken lees ik meestal thuis. Ik moet wel zeggen dat het vasthouden van een boek natuurlijk geweldig blijft.