Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Edriënne

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Edriënne. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees op dit moment ‘Dwaaleiland’ van Melissa de la Cruz. Even een fijne light read om te lezen. Zoals je van een Disney-boek zou verwachten, is het tot nu toe een vrolijk en licht boek. Ik denk dat de term ‘guilty pleasure’ die de uitgeverij eraan geeft er wel goed bij past: je hoeft niet te veel na te denken en kunt je laten meeslepen door de magie. Ik vind het erg leuk dat er over de kinderen van de Disney-slechteriken wordt geschreven. Vaak volgen we van Disney-helden namelijk het verhaal van een kind/kinderen in een gezin en zien we van de slechteriken vaak alleen een ouder iemand en geen leeftijdsgenoten of kinderen. Tot nu toe vind ik het perspectief van Mal het leukst.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Oh, dat zijn er heel erg veel! Er waren vooral een paar series waarvan ik de boeken heel vaak opnieuw wilde lezen. Degenen die ik me zo gauw kan herinneren zijn: ‘Ernstjan en Snabbeltje’, ‘Balletclub De Zwaantjes’, ‘Floortje Bellefleur’ en ‘Maaike en Kwispel’. Als ik de titels zie denk ik meteen weer: ja, die vond ik echt geweldig. Verder spaarden mijn zussen en ik ook zo’n reeks Disneyboekjes en las ik veel van Carry Slee en Francine Oomen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Tegenwoordig herlees ik nauwelijks meer boeken, omdat ik nog zoveel heb om te lezen. Wel zou ik de Divergent-serie eens een keer opnieuw willen lezen. Ik heb ze destijds namelijk echt verslonden en was ontzettend fan van de boeken. Ik ben benieuwd of ik ze nog steeds zo leuk vind als toen! Inmiddels is het ook zo lang geleden dat ik ze las, dat ik denk dat ik het een en ander wel weer vergeten ben.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Everlife’ van Gena Showalter. Ik ging het even opzoeken, maar ik heb die dus vorig jaar in maart gekocht. Niet één boek, maar een box met alle drie de boeken, omdat er toen een aanbieding was. Ze zitten nog in het plastic, erg hè? Ik denk doordat het een hele dikke serie is, ik automatisch toch steeds eerder stand-alones pak. Waarschijnlijk zul je zien dat als ik aan het eerste boek begin, ik denk: waarom ben ik deze niet eerder gaan lezen?

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees liever papieren boeken. Ik hou ervan om gewoon lekker het papier te kunnen voelen en de bladzijdes om te kunnen slaan. Ik heb ook wel een e-reader, maar gebruik die vooral voor op vakantie. Hoewel een e-reader wel een ander soort scherm heeft dan een computer met meer een beetje een gelig licht, vind ik toch een papieren boek lezen meer ontspannend. Met e-books heb ik toch nog het idee dat ik dan uren naar een scherm zit te kijken.