Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Elise

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Elise.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
‘Wij zijn ons lichaam’ van Aldo Houterman. Het gaat over hoe ons lichaam en beweging samenhangen met gedrag (non-fictie dus). Helaas valt het boek nogal tegen. Het is ingewikkeld geschreven, hoogdravend en filosofisch. Dat laatste had ik, eerlijk is eerlijk, misschien kunnen weten, aangezien de auteur filosoof is.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘Pinkeltje’ van Dick Laan. Al weet ik niet zeker of ik er zelf in las. Het zou ook kunnen dat eruit werd voorgelezen door mijn ouders. Op latere leeftijd las ik alles wat los en vast zat van Carry Slee. Mijn favorieten van deze auteur waren ‘Verdriet met mayonaise’ en ‘Afblijven’.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch. In mijn middelbareschool-tijd kon ik het niet waarderen. (Niet eens uitgelezen geloof ik.) Terwijl het een klassieker is, dus misschien valt het nu beter.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘The Circle’ van Dave Eggers. Dit boek heb ik gekregen van mijn vorige baas. Aan die werkplek heb ik niet zulke goede herinneringen, dus het boek is een beetje ‘besmet’.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Digitale boeken, met name omdat ze geen ruimte innemen. In mijn kleine huis heel fijn. Ook vind ik het heerlijk dat je met een druk op de knop, dag en nacht een boek kan aanschaffen. En je neemt je hele boekenkast gemakkelijk overal mee naartoe. Kortom: ik ben volledig bekeerd!