Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Emy

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Emy. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees nu De zeven zussen-bestsellerreeks van Lucinda Riley. Niet echt een spannende keuze, want ik heb het gevoel dat heel Nederland de boeken aan het lezen is! Het vijfde deel ‘Maan’ ligt nu op mijn nachtkastje en ik ben halverwege. Dit boek leest heerlijk weg net zoals de voorgaande boeken, maar het wordt erg voorspelbaar. Kortom: ik vind dit een lekker tussendoortje, maar het verrassingseffect is nu weg. En dat maakt dat ik er doorheen race. Ik hoop natuurlijk dat de auteur nog met een waanzinnige ontknoping komt, want ik ga wel de hele reeks lezen.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Als kind was ik dol op de boeken van Roald Dahl en in het bijzonder ‘Matilda’. Ik kon me zo goed verplaatsen in het verhaal van die kleine eigenwijze boekenwurm met magische krachten. Ik voel me nog steeds weleens een Matilda. Hahaha! Ook niet gek dat ik pas geleden zelfs een Matilda tattoo heb laten zetten.
Ook de boeken van Thea Beckman vond ik waanzinnig en heb ik meerdere malen gelezen. ‘Kinderen van Moeder Aarde’ was mijn lievelingsboek!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
De reiziger-reeks van Diana Gabaldon zou ik willen herlezen. Er staan zoveel details en verhaallijnen in dat je die onmogelijk allemaal kunt onthouden. Ik heb nu boek 1 tot en met 9 van de reeks gelezen. Diana Gabaldon is nu bezig met het vervolg ‘Go tell the Bees that I am gone’… maar ik vrees dat ik echt boek 8 en 9 weer moet gaan lezen om weer in het verhaal te zitten. Dat is zeker geen straf! Het is ook leuk om de verschillen tussen de tv-serie (‘Outlander’) en de boeken te zien.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
De historische roman ‘De hand van Fatima’ van Ildefonso Falcones. De cover ziet er prachtig uit en de samenvatting op de achterkant is ook interessant. Daar ligt het dus niet aan. Maar het is ook een joekel van een boek. Bijna 1000 bladzijden! En ik lees graag in bad… en dat werkt niet met zo’n dik boek. Daarom pak ik telkens een ander tbr-boek uit mijn boekenkast. Maar ik kan er ook geen afstand van doen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik ben 100% van de papieren boeken. Heerlijk vind ik het om in handen te hebben en er een mooie boekenlegger erin te doen. Soms maak ik er aantekeningen in. En laten we niet vergeten: ze staan mooi in de kast en het leest makkelijk als je in bad ligt :-)!
Omdat we tegenwoordig al (te)veel tijd doorbrengen achter een beeldscherm, wil ik daarom ook geen e-boeken lezen. Geef mij maar papier! Ik ben ook van de papieren agenda’s, planners, notitieboeken. Heerlijk! Ik word onrustig als er geen stapel papier op me ligt te wachten.