Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Eric Bakker

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Eric Bakker. Hij schrijft onder het pseudoniem Era Richmen boeken.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik ben momenteel bezig in ‘Blind Vertrouwen’, recent uitgekomen bij LetterRijn. Het is een verhalenbundel, waarin ook een verhaal van mij staat. Ik vind het vooral heel leuk om verhalen van collega-auteurs te lezen, juist omdat er zoveel verschillende stijlen in te herkennen zijn.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
De boeken van Robert Ludlum en dan vooral de Jason Bourne-serie.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Het ‘Bourne Bedrog’ zou ik zeker nog een keer moeten lezen. Met dit boek is mijn belangstelling voor schrijven toch wel begonnen, ondanks dat het actieve schrijven pas tien jaar geleden is begonnen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Er staan nog verschillende boeken ongelezen op de plank. De reden waarom ze ongelezen zijn, is simpel: geen tijd. Bijna alle beschikbare vrije tijd gaat op aan schrijven.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier. Ik wil een boek kunnen vasthouden en het verhaal als het ware kunnen ruiken.