Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Esmeralda

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Esmeralda. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik heb ‘In Eigen Hand’ van Tana French bijna uit en wil zeker meer van haar gaan lezen. Het boek is best spannend, goed geschreven en hier en daar een beetje luguber. Helemaal mijn ding!

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Oh zoveel... Als klein meisje was ik gek op de bekende Disneyboekjes en toen ik zelf kon lezen las ik alles wat ik in handen kreeg. ‘Alleen op de Wereld’ en de boeken over ‘Clowntje Anders’ van Yvonne Brill zijn me speciaal bijgebleven. Vanaf een jaar of 11 kwam Stephen King in beeld en die liefde is nooit meer over gegaan.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik heb me voorgenomen om volgend jaar de Donkere Toren-reeks van King te gaan herlezen en dan echt de hele serie achter elkaar. Ik heb alle boeken gelezen (acht stuks), maar nooit achter elkaar door omdat het steeds lang duurde voor er een nieuw deel uitkwam.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Geen enkel! In mijn kast staan alleen boeken van Stephen King en een paar van Agatha Christie. Die heb ik allemaal gelezen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik hou van papieren boeken maar vanwege reuma lees ik liever e-books. Een e-reader/telefoon is makkelijker vast te houden voor mij. Ik heb ook een Kobo plus-abonnement en dus altijd duizenden boeken tot mijn beschikking!