Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Esther

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Esther.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment ben ik helaas niet in een boek bezig. Het laatste boek dat ik heb gelezen was ‘De tombe van de Tiran’ van Rick Riordan. Dit was een heerlijk boek dat ik in één zondag heb uitgelezen. Ik kan niet wachten tot dit najaar het laatste deel van de serie ‘Trials of Apollo’ uitkomt.
Het boek dat klaarligt om in te gaan beginnen zodra ik de rust heb om te gaan zitten (is wat lastiger geworden met een pup in huis) is ‘Iene Miene Mutte’ van M.J. Arlidge. Heb ik veel goede dingen over gehoord, dus toen ik het 1,5 week geleden in de aanbieding tegenkwam heb ik hem meegenomen.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘Matilda’ van Roald Dahl. Het was zelfs zo erg dat ik (toen ik een jaar of 12 was) er door de mensen van de bibliotheek op werd gewezen dat ik het boek voor de 25e keer kwam lenen. Later dat jaar heb ik gespaard om hem zelf te kopen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik weet niet meer zeker wat de titel was, ik geloof 'Blauwe Plekken' en de schrijver/schrijfster heb ik al helemaal geen flauw idee van. Ik weet alleen nog dat we dat boek ooit bij Nederlands hebben behandeld en dat het heel veel indruk heeft gemaakt, maar dat ik ook wel heftig vond. Ik weet dat het over een meisje gaat en dat de kaft blauw/groenig was. Graag zou ik dit boek een keer herlezen om te kijken waarom het zoveel indruk heeft gemaakt, zonder dat ik heb kunnen/willen onthouden waar het over ging.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Het verloren symbool’ van Dan Brown. Deze heb ik ooit van iemand gekregen omdat ze ‘De Da Vinci Code’, ‘Het Bernini Mysterie’ en ‘De Delta Deceptie’ in mijn kast had zien staan. ‘De Delta Deceptie’ was echter zo tegen gevallen dat ik nooit in ‘Het Verloren Symbool’ begonnen ben.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Over het algemeen liever papieren boeken omdat het gewicht en geur van een echt boek voor mij bijdraagt aan de leeservaring, zeker met tweedehandsboeken. Maar op vakantie is de e-reader toch wel heel prettig en een stuk lichter om in te pakken. En daarnaast hebben mijn vader en broer een hoop e-boeken, dus daar kan ik er een hoop lenen.