Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Gaby Rasters

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Gaby Rasters. Zij is onder meer bekend van ’Hou me vast zoals ik was’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees het boek van Aline van Wijnen. Dat gaat pas volgend jaar verschijnen en ik heb de eer om het al te mogen verslinden. Ik vind het mooi. Echt mooi.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
De boeken van De Vijf. En het boek ‘Het onzichtbare licht’ van Evert Hartman. Zo prachtig!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik herlees geen boeken. Misschien zou ik wel mijn eigen boek ‘Hou me vast zoals ik was’ zelf nog eens willen lezen, als een soort verwerking. Het schrijven is toch anders dan het echt binnen te laten komen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Als de eerste bladzijde me niet raakt, lees ik niet verder. Eigenlijk stom, want de auteur heeft er tijd en liefde in gestopt. Maar er staan best wat boeken ongelezen in mijn kasten. Ik heb gewoon te weinig tijd om te verspillen. Bij een bioscoopfilm ben ik ook wel eens weggelopen (maar dat kwam denk ik omdat deze te eng was).

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier, papier, papier, papier. Maar ja, ik weet ook dat we in het digitale tijdperk zitten en dat boekenkasten vol raken. Mensen zijn veel-lezers geworden en e-books lezen makkelijk weg… Ik heb nog nooit een e-book gelezen, maar ik heb ook nog nooit een luisterboek geluisterd. Dat gaat vast nog komen. Ik denk dat Dagmar uit ‘Hemelse Modder’ ook geen e-books leest :-).