Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Han Bekkers

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Han Bekkers. Hij is onder meer bekend van ’Reis naar de bron’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees nu een paar boeken tegelijkertijd, namelijk ‘De goddelijke comedie’ van Dante Alighieri (Dit Middeleeuwse epos beschrijft de tocht van Dante door de hel, het bagevuur en het paradijs), ‘Het Verbond’ van James Michener (een prachtige roman over de geschiedenis van Zuid Afrika) en ‘Creatieve evolutie’ van Amit Goswami (waarin hij uiteenzet dat de evolutietheorie slechts de helft van de waarheid is en toont hij aan dat er ook een scheppend principe zit achter de biologische ontwikkeling en waarin evolutie met een intelligent design verenigd wordt met het Darwinisme).

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘In de ban van de ring’ van J.R.R. Tolkien, een boek waarmee ik me in mijn jeugd kon identificeren en de queeste van mijn eigen leven in zag weerspiegeld. Ik heb de boeken wel veertien keer gelezen in mijn beginnende tienerjaren.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘Rachel’ van Geert Kimpen. Ik heb het een keer gelezen, maar weet alleen nog dat ik geboeid was door de beschrijving van het Egypte in de oudheid. Ik wil het graag weer herlezen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘De wijsheid is voortdurend onderweg’ van Bert Hellinger. Ik ben er nog niet aan toegekomen en het is de achtergrond rondom familieopstellingen, die ik liever doe dan over lees.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Dat is me om het even. Tegenwoordig het liefst digitale boeken, omdat ik die altijd mee kan nemen, want ze staan dan in de cloud en ik kan ze lezen als het donker is zonder een leeslicht aan te doen.