Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Ilona

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Ilona. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik heb net ‘Ik pleit voor jou!’ van Marijke Vos uitgelezen en ik ben nog niet gestart in een nieuw boek. Ik vond het een heerlijk Nederlands verhaal, er zat veel humor in en een goed om lekker in de zomer te lezen. Wel wat voorspelbaar.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik was dol op de boeken van Virgina Andrews en ik heb heel wat series van haar in mijn kast staan. Voor die tijd was ik dol op de boeken van Kippenvel en Fear Street.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Misschien ‘PS. Ik hou van je’, omdat het mijn favoriete boek is en ik niet weet of dat nog steeds wel zo is. Het is zo lang geleden dat ik dat boek gelezen heb. Ik ben alleen bang dat het misschien niet zo mooi meer is de tweede keer.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
De hele reeks van Twilight. Ik heb de boeken ooit gekocht op een boekenbeurs met de intentie dat ik ze zou gaan lezen, maar tot op heden is dat nog niet gebeurd. Ik lees graag realistische boeken en daar past Twilight niet echt bij. Deze zomer ga ik toch een gokje wagen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papieren boeken. Het leest het fijnst, het ruikt heerlijk en zo hoort het gewoon. Ik heb wel een e-reader en die gebruik ik ook regelmatig, maar vooral in bed of op vakantie.