Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Inge Spaan

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Inge Spaan. Zij is bekend van ‘Oververhit’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees nu ‘Voor altijd Isa’ van Svea Ersson. Ik ben nu op de helft ongeveer, en in het begin had ik wat moeite met de geloofwaardigheid over hoe de hoofdpersoon handelt en hoe daar door anderen op wordt gereageerd. Maar het verhaal is inmiddels erg spannend, waardoor ik de ongeloofwaardigheid aan de kant heb gezet.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
De serie ‘De vijf’ van Enid Blyton. Onlangs heb ik weer eens een deel herlezen en moest ik wel een beetje lachen om de simpelheid van het verhaal, maar ik vond ze vroeger altijd erg spannend. Ik heb de hele serie ook compleet in de boekenkast staan (inmiddels in verhuisdozen) en hoop dat mijn dochters ze ook allemaal willen lezen!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Hex van Thomas Olde Heuvelt. Het gebeurt niet zo vaak dat ik een boek zo spannend vind, dat als ik ’s nachts een keer wakker ben, me afvraag of die heks uit het boek echt in mijn slaapkamer zou kunnen staan. En dat had ik bij dit boek wel.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara. Iemand vertelde erover en raadde het aan en op basis daarvan wil ik het heel graag lezen, maar het is er nog niet van gekomen. Ik ben wel een keer aan de eerste bladzijde begonnen, maar ik vond het lettertype klein en niet heel fijn lezen. Maar nu je me eraan helpt denken, neem ik me voor daarmee te beginnen als ik ‘Voor altijd Isa’ uit heb.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papieren! Ik hou van boeken, om te lezen maar ook omdat ik een cover mooi vind en zo. Ik heb wel een abonnement op Bookchoice, omdat ik op die manier ook eens heel andere boeken lees dan ik zelf zou kiezen. Als een boek dan vervolgens heel erg mooi vond, komt het voor dat ik het alsnog in papieren uitvoering koop, omdat ik het graag in mijn boekenkast wil zetten!