Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Ingrid Oonincx

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Ingrid Oonincx. Zij is onder meer bekend van ’Verdwenen’ en ’Pretty boy’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees een paar boeken tegelijkertijd. Op mijn e-reader lees ik ‘Niet verder vertellen’ van Lisa Gardner. Dat vind ik tot nu toe nog niet heel spannend, maar ik neem aan dat het dat nog wel wordt. Daarnaast lees ik ‘Mr. Mercedes; van Stephen King, interessant omdat je in het hoofd zit van de compleet gestoorde dader. ‘De Avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld ligt op mijn nachtkastje. Ik kwam tot nu nog niet ver in het verhaal, maar ik ga verder lezen als ik meer tijd en aandacht heb.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Hele dikke sprookjesboeken.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘De Verborgen Geschiedenis’ van Donna Tart om te kijken of ik het nog steeds zo goed vind.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ik heb ooit bij De Volkskrant een serie van twintig ‘Verboden literaire boeken’ besteld. Ik heb er nog geen een van gelezen. Maar ik heb nog steeds de intentie om er ooit aan te beginnen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Beide, maar ik begin de e-reader steeds meer te waarderen. Hij is lekker licht en ik kan ook in bed lezen zonder mijn partner wakker te maken.