Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Jorien de Vries

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Jorien de Vries. Dit jaar verscheen haar debuut ’Wurmpie: op zoek naar een muzikaal huis’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees deel 2 van de Onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman. Makkelijk te lezen, heerlijk wegkruipen in een boek… ik hou er van.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
De serie over Cindy die op ballet gaat van Kluitman. Ik was dol op dansen en deze serie is echt heel mooi geschreven. Daarnaast las ik elke avond uit Pluk van de Petteflat en het Jip en Janneke-boek van mijn zus.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Goeie vraag, op zich baal ik wel als ik een goed boek uit heb maar ik heb nog nooit een boek voor de tweede keer gelezen. Die goede boeken bewaar ik wel in m'n boekenkast. Wellicht voor m’n dochter, maar misschien pluk ik er binnenkort toch eens eentje uit op zelf opnieuw te lezen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘De vertrouweling’ van Kate Morton. Ik ben erin begonnen, maar het lukt me niet echt om in het verhaal te komen. Over een tijdje maar weer eens proberen. Soms ligt het ook aan de situatie thuis enzo, maar soms past een boek gewoon echt niet.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Heeeel lang riep ik dat ik gewoon ouderwets een boek wil. Het gevoel, het bladeren, maar ik begon minimaal een boek per week uit te lezen en dat liep wel een beetje op qua kosten. Nu met de e-reader merk ik dat ik nog meer lees en ook sneller een klein momentje tussendoor even het boek pak, waardoor twee boeken per week niet gek meer is. Van een ouderwets boek word ik overigens nog steeds heel blij, dus een boek cadeau krijgen is voor mij nog steeds echt een goed idee.