Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Joseph Roelands

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van beginnend auteur Joseph Roelands.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Tsja, dan moet ik toegeven. Op dit moment even niets. Ik ben te druk met redigeren enzo. Het laatste boek dat ik las (voor de vierde keer overigens) was de HP-serie van J.K. Rowling. Dus daar het laatste boek van 'de Relieken van de Dood'... en ik geniet elke keer weer van deze serie.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Dat moet 'De Koning van Katoren' zijn van Jan Terlouw. Ik vond (en vind) dat zo'n geweldig modern sprookje!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘Lord of the Rings’ van Tolkien. In het Engels. Ik denk dat ik er toen te jong voor was en ik heb me echt door sommige stukken heen moeten worstelen. Maar ik denk dat ik het nu veel meer zou waarderen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Een aantal bijbels. Ik spaar oude bijbels en - hoewel ik niet gelovig ben - ik ken de inhoud maar al te goed. Maar deze zullen ook altijd wel ongelezen in de kast blijven staan. Daarnaast ook wel een aantal boeken die ik als 'geschenk' kreeg maar helemaal niet in 'mijn straatje' liggen, zoals ‘Ludlum’.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier, en dat heeft een hele praktische reden. Ik lees het liefst OF in de zon buiten en mijn e-reader kan dat licht niet aan. OF in bad, en daar kan hij ook al niet zo goed tegen.