Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Judith

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Judith. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik zit op dit moment net tussen twee boeken in: ik las 'Ik zie je in Cockleberry Bay' van Nicola May uit en ben van plan om 'Buren with benefits' van Lisette Jonkman te gaan lezen. Over die eerste kan ik dus wel al kort vertellen dat ik er misschien net iets meer van had verwacht, maar dat de hele omgeving die wordt geschept wel eentje is om bij weg te dromen. Hopelijk ben ik straks minstens even enthousiast over het boek van Lisette Jonkman: haar Verkikkerd-serie vond ik namelijk fantastisch, dus het kan bijna niet mislopen.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik denk dan eigenlijk direct aan de boeken van Carry Slee en Francine Oomen. Net als bijna ieder meisje genoot ik van de avonturen van Rosa en Neus in de Hoe overleef ik-reeks, maar vlak ‘Spijt’ van Carry Slee ook niet uit. Dat boek (en de film overigens ook) hebben mij als kind al diep en diep geraakt. Ik vind het knap als een auteur dat kan.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
De boeken van Colleen Hoover! Zowel dit jaar als vorig jaar heb ik mij dat doel aan het begin van het jaar gesteld, maar tot nu toe is dat er nog steeds niet van gekomen. Er komen ook gewoon te veel leuke boeken in een jaar uit en die geef ik blijkbaar voorgang. Ik doe alleen mee met de Bingo die Zomer & Keuning organiseert en voor één vakje moet ik een boek herlezen, dus eentje moet wel lukken. Ik denk dat ik dan ga voor ‘Misschien Ooit’ of ‘Sterrenhemel’ van deze auteur, omdat die twee boeken mij het meest zijn bijgebleven in positieve zin. Hopelijk word ik de tweede keer net zo hard geraakt.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Dat moet ‘Delirium Amoris’ van Lauren Olivier zijn! Ik weet niet eens meer hoe ik aan dat boek kom - mogelijk gewonnen - maar ik heb het boek vroeger een aantal keer opgepakt en ook weer weggelegd. Ik denk dat het komt omdat het niet helemaal mijn genre is (tegen fantasy aan) dat ik het boek steeds laat liggen. Het is dat de cover zo prachtig is en het verhaal wel boeiend klinkt, dat het ergens blijft kriebelen om dit boek gewoon nog een kans te geven. Wie weet ooit!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Bij deze optie kies ik meestal voor papieren boeken, maar ik vind een combinatie van beide dus ideaal. Als ik buiten zit of op de bank lees, pak ik namelijk eerder een papieren boek, maar als ik 's avonds of tegen de nacht in bed lees, zou ik sneller voor een digitaal boek gaan dat ik dan lees op mijn mobiel of e-reader. Dan kruip ik diep onder mijn dekens en bespaar ik mezelf de kracht om een papieren boek vast te houden. Ik noem dit echt een luxeprobleem :-).