Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Kim

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Kim. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagramaccount.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik ‘Stof’ van Joanne Carlton. Het boek heeft een pakkend verhaal. In een tijd als nu met corona kun je je helemaal inleven in de hoofdpersoon. Dit maakt dat je echt midden in het verhaal komt te zitten. Dat heb ik althans.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Dat zijn er stiekem twee. ‘De Zevensprong’ van Tonke Dragt en ‘De bende van de Bokkenrijders’ van Ton van Reen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘Het antwoord op Misschien’ van Hendrik Winter. Dat boek heeft zoveel in me losgemaakt. Ook maakt het nog maar eens duidelijk dat je moet genieten van je leven. Je kunt beter positief kijken dan negatief zien.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘IT’ van Stephen King, het komt vooral omdat hij zo dik is. Ergens houdt het me tegen om hem te lezen. Wordt toch eens tijd dat ik er in ga beginnen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier, de geur van de bladzijden en het papier tussen je vingers geeft boeken meer magie dan een e-reader.