Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Lianne Reijntjes

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Lianne Reijntjes. Zij is onder meer bekend van ’Kwetsbaar verliefd’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik 'Volg me' van Joyce Spijker, een roman over deze moderne tijd van social media en influencen. Heel interessant en ook mooi om te zien dat al die roem en rijkdom niet altijd maar leuk is.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Minoes, van Annie M.G. Schmidt. Die heb ik ontelbaar vaak gelezen, en ik ken zelfs de eerste hele pagina uit mijn hoofd. Hij staat nog steeds in mijn kast. Het is het enige boek uit mijn jeugd dat ik nooit heb weggedaan.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Voor 2021 zou ik graag de hele Shopaholic-serie van Sophie Kinsella weer willen herlezen, want er zijn in de loop der jaren een aantal nieuwe delen bijgekomen, dus ik wil dan alles weer helemaal achter elkaar gaan lezen en mezelf weer helemaal verliezen in de wereld van Becky en Luke.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Dat zijn er eerlijk gezegd best veel. Heel veel boeken koop ik om ze jaren ongelezen in mijn kast te laten staan, haha! Een mooi voorbeeld zijn de boeken van Jill Mansell die ik koop voor de mooie gekleurde kaften. Ze staan op mijn lijstje voor 2021 om echt te gaan lezen! Ook het zelfhulpboek 'Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt' heb ik al ongeveer drie jaar in mijn bezit en ik wil aankomend jaar vaker een zelfhulpboek uit mijn eigen kast pakken.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees nog altijd het liefste papieren boeken. Dan heb ik echt dat 'boekgevoel'. Pagina's omslaan, aan bladzijdes ruiken... Heerlijk! Echt even niet op een scherm kijken, wat bij een e-reader wel het geval is. Ik probeer steeds vaker een e-book te gaan lezen, maar als het kan dan doe ik het liefst dat scherm weg om mezelf echt te verliezen in een papieren boek!