Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Linda

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Linda.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment ben ik bezig in ‘IV’ van Arjen Lubach. Tot nu toe heel spannend. Iedere ontknoping leidt weer tot een volgende puzzel. Dat leest heel lekker weg.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ligt er aan hoe breed je jeugd zou oppakken. Ik was groot liefhebber van ‘Jip en Janneke’ (die had ik ook op cassettebandje voor onderweg). Daarna volgde veel series. ‘Het Praathoedje’, ‘Droomvriendinnen’, ‘De Babysittersclub’ en vanuit daar door naar de Kippenvel-serie en die blauwe thrillers die iedereen in die tijd las.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Lastige keuze; ik denk dat ik nog een keer Harry Potter van begin tot eind wil lezen in een korte tijd. Heb steeds het laatste boek herlezen voor de nieuwe kwam. En heb ze in de tussentijd als audioboek in delen 'herlezen' maar nog nooit aan één stuk.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Te veel! Ik heb het geluk dat ik in verschillende genre's en talen een 'nog te lezen' voorraad heb. Kan ik echt kiezen waar ik zin in heb. Maar er is er eentje die ik al wel even heb staan en niet pak omdat die nogal groot is. Dik vind ik niet erg (liever zelfs) maar deze is daarbij ook groot. Dat is het boek ‘De schaduw van de wind’ van Carlos Ruiz Zafón. Ik heb hem niet weggedaan met verhuizen, omdat het me wel een mooi boek lijkt. Ooit ga ik hem lezen!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier! Misschien ontzettend ouderwets maar niets heerlijker dan de geur van een boek en het omslaan van de pagina's. Wel het liefst een paperback omdat het fijner leest dan een hardcover. Ik snap de praktische kant van digitaal en heb op m'n iPad weleens wat gelezen maar het is niet dezelfde ervaring.