Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Lynn

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Lynn. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees nu ‘Enkeltje Ierland’. Ik werd begin dit jaar helemaal verliefd op de boeken van Charlotte de Monchy en dit is de laatste van haar die ik lees. Ik word altijd heel vrolijk van haar boeken en ik vind deze tot nu ook echt genieten!
Hiervoor las ik ‘De matchmaker’ van Marijke Vos, ook al zo'n fijne auteur. Bij zowel Marijke als Charlotte zit ik regelmatig hardop te lachen, maar er zit ook altijd wel wat diepte in beide boeken, waardoor ik soms ook wel even een traan laat.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik was eigenlijk van jongs af aan al gék op lezen, bij ieder rapport mocht ik altijd een boek uitzoeken en vroeger waren dat altijd de boeken van ‘De olijke tweeling’ van Arja Peters. Toen ik wat ouder werd, verslond ik de boeken van Carry Slee en Francine Oomen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Een boek die ik al meerdere keren heb herlezen en wat tot nu toe ook nog steeds mijn favoriete boek allertijden is, is ‘Looking for Alaska’ van John Green. Dat boek weet me elke keer weer te pakken.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ik heb héél veel ongelezen boeken staan. Ik had in 2019 niet zo'n heel leuk jaar, waardoor ik helemaal niks heb gelezen (ik weet het, onvoorstelbaar, zelfs voor mij). Dus ik ben nu bezig met een grote inhaalslag. Eerste op mijn lijstje na ‘Enkeltje Ierland’ wordt denk ik ‘Cinder & Ella’, die heb ik al een tijdje ongelezen op mijn TBR liggen.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees eigenlijk altijd het liefst een papieren boek. Ik heb een tijdje een e-reader gehad, maar ik vind het veel fijner om echt te ''voelen'' hoe lang een boek nog duurt. Ik lees heel af en toe wel een e-book, maar die lees ik dan gewoon op mijn iPad. Dat doe ik eigenlijk vooral als ik een boek écht heel graag alvast wil lezen. Ik werk bij een uitgeverij (HarperCollins Holland) en soms zijn er boeken die ik heel graag meteen wil lezen, dan lees ik die dus op mijn iPad.