Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Marelle Boersma

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Marelle Boersma. Zij is onder meer bekend van ’Blind date’ en ’Het Moezelmeisje’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik de nieuwe thriller van Svea Ersson die in januari uitkomt (ik ben een mazzelbibs dat ik hem vooruit mag lezen). Een fijne thriller in winterse sferen waarin de spanning steeds verder oploopt. Ik denk dat veel vrouwen zich wel zullen herkennen in het hoofdpersonage en haar liefde voor haar kinderen.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
In mijn jeugdjaren las ik vooral avonturenromans zoals 'De Kameleon'. Ik was geen meisje-meisje en hield vooral van alle ondeugende en vooral ook spannende dingen die de tweelingbroertjes Sietse en Hielke uithaalden.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Het boek 'Alleen op de Wereld', dat verhaal heeft een diepe indruk op me gemaakt. Tegelijkertijd vraag ik me af of ik het ooit ga herlezen, omdat ik bang ben om die herinnering van toen zwakker te maken als ik het ga lezen met “volwassen ogen”.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Helemaal ongelezen niet zoveel. Helaas wel boeken waarin ik begonnen ben, maar die me niet zo bleken te boeien of waar ik niet in kwam. Ik wil graag direct het verhaal ingetrokken worden en hou niet van gekabbel... ;-)

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Inmiddels lees ik liever e-books. Omdat ik de laatste jaren in het buitenland woonde, waren Nederlandstalige boeken lastig om te kopen. Tijdens mijn reizen naar Nederland sleepte ik me rot met een koffer vol boeken. Het was wel even wennen, maar nu vind ik de e-reader geweldig, lekker licht om vast te houden en er kunnen honderden boeken op.
Ook gebruik ik mijn e-reader veel voor mijn werk als schrijfcoach, zodat ik makkelijk verhalen kan lezen zonder hele dagen achter mijn computer te zitten.