Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Marijke Vos

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Marijke Vos. Zij is onder meer bekend van De weddingplanner-serie en ’Ik pleit voor jou’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik 'Het vuur van de Draak', het eerste deel uit de Draconis Memoria-serie. Heerlijke fantasy vol helden, zeeslagen en draken. Het boek werd me een tijd geleden aangeraden door een vriend. Toen ik het laatst tegenkwam in Kobo Plus besloot ik het meteen te lezen. Yes, dikke fantasy voor deze feelgood-auteur :-). Ik ben gelukkig niet eenkennig en lees graag verschillende genres. Van een goede fantasy kan ik echt genieten.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Wel meer boeken! De boeken van Carry Slee en Paul van Loon las ik meerdere malen, maar ook ‘Ronja de Roversdochter’ en de hele serie van 'Romana en Ragebol' vond ik destijds geweldig (totdat ik zelf op paardrijden mocht en dat toch niet zo leuk bleek te vinden)

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘Hou je mond!’ van Sophie Kinsella heb ik al vijf of zes keer herlezen, het blijft inspireren. En binnenkort wil ik de Ruby-serie van Virginia Andrews weer eens herlezen, ook haar boeken las ik al meerdere malen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Ik heb gelukkig nog wat boeken te gaan uit mijn boekenkast. Een serie die nog ongelezen is en waar ik niet aan “durf” te beginnen, is de 'Touching Juliette'- reeks van Tahereh Mafi. Ken je dat? Dat iedereen zo enthousiast is, dat je niet meer durft?

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Voorheen was ik steevast van de papieren boeken, maar sinds ik een e-reader heb, vind ik dát toch ook wel erg fijn. Ik wissel het nu dus af, vind het namelijk allebei heerlijk: lezen is lezen, toch?