Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Marina Folkers

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Marina Folkers. Zij is onder meer bekend van 'Faye en Sean: a love story' en 'Meer dan ooit'.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees ‘It had to be you’ van Keris Stainton, maar eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht op basis van de achterflap. Het blijft natuurlijk altijd een gok als je een boek koopt. Recensies lees ik nooit, want dat is tenslotte de mening van een ander waar ik heel anders over kan denken. Ik ga dan puur af op de cover en de achterflap. En ja, soms valt het tegen. Het boek leest niet vervelend, hoor, maar enthousiast ben ik niet.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Hier moest ik heel hard over nadenken. De boeken van ‘Christa en Wendy’ geschreven door H. Wingert en H. Arnoldus vond ik prachtig! Ik heb er zelf toen nog een variant op geschreven. Mijn allereerste boek. Haha!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Heel toevallig heb ik twee boeken klaar liggen die ik wil lezen, ‘A girl like you’ en ‘The dating detox’ van Gemma Burgess. Ik heb momenteel een koopstop en deze twee had ik al een tijdje in mijn hoofd om weer eens op te pakken. Zo'n tien jaar gelezen had ik ze vijf sterren gegeven, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd of ik ze nog steeds net zo geweldig vind! Ik heb ook nog een Franstalige historische trilogie liggen die ik meer dan tien jaar geleden ook heb gelezen. Die zou ik ook nog wel weer willen lezen. Juliette Benzoni was jarenlang mijn favoriete schrijfster!

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Oei! Ik heb meerdere boeken ongelezen in de kast staan. Geen feelgood, maar een paar biografieën van personen die een belangrijke rol in de Franse geschiedenis hebben gespeeld. Waarschijnlijk heb ik die laten staan omdat ik mezelf overvoerd had met biografieën en in plaats ze nog eens op te pakken, heb ik mezelf volledig op de feelgood gestort!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papieren boeken! Ik staar dagelijks al enorm veel naar een scherm en als ik dan wil ontspannen pak ik liever een 'echt' boek :-)