Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Marja

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Marja.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
‘Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde’ van Per J. Andersson. Een heerlijk boek om te lezen. Ben benieuwd hoe het afloopt.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘Bruun de beer’ van W.G. van der Hulst. Heel zielig boek, was ik blijkbaar gevoelig voor.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘De stam van de holebeer’ uit de serie van ‘De aardkinderen’ van Jean M. Auel. Als je dit leest, ben je heel blij dat je in deze tijd leeft met een dak boven je hoofd en alle gemakken van de tegenwoordige tijd.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Er staat geen ongelezen boek in mijn kast.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees graag papieren boeken, dan kun je ook nog makkelijker terugbladeren als je denkt dat je iets mist. Digitaal lees ik als ik ergens naar toe ga of op vakantie ben. In bed las ik ook altijd digitaal, maar nu ik alleen ben hoeft dat niet meer. Ik stoor niemand meer met het volle licht aan.