Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Marjolijn

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Marjolijn. Neem eens een kijkje op haar website.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
‘Aurora Rising’ van Amie Kaufman en Jay Kristoff. Tot nu toe vind ik het echt geweldig. Vanaf de eerste bladzijde zat ik al helemaal in het verhaal. Nou ben ik sowieso nogal gecharmeerd van Jay Kristoff, dus misschien dat dat ook meespeelt.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘Mrs. Frisby and the Rats of NIMH’ van Robert C. O'Brien. Ik vond dat boek zo spannend en ook zo zielig. Ik heb het boekje nog steeds, al valt het nu helemaal uit elkaar. Volgens mij is het nooit in het Nederlands vertaald. Ik woonde vroeger in het buitenland en las daarom Engels.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Weet ik eigenlijk niet. Er zijn nog zo veel boeken die ik voor het eerst wil lezen. Wel heb ik de Harry Potterboeken meerdere keren (voor)gelezen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘House of Leaves’ van Mark Z. Danielewski. Ik ben tot bladzijde 70 gekomen. Ik wil dat boek echt nog gaan lezen, maar ik vrees dat het een tienjarenplan wordt.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier. Ik val op mooie kaften en tijdens het lezen blader ik heel vaak terug.