Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Melanie

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Melanie. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees momenteel ‘De Magische Hanger’ van Mireille Bezemer. Een heerlijk fantasy boek waarin een ketting de centrale rol speelt. Een van de hoofdpersonages is een sterke jonge dame. Tot nu toe vind ik het verhaal erg interessant en vermakelijk het is met een vlotte pen geschreven.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Mijn eerste gedachten was Harry Potter maar toen was ik toch al 16 denk ik zo. Dus dan ga ik uit van de boeken van ‘De Babysittersclub’. Deze vond ik echt helemaal geweldig. Tegenwoordig heeft Netflix hier een serie van. Maar ik denk dat ik dus echt elk boek van de babysittersclub wel tien keer of meer heb gelezen.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Dat zijn er eigenlijk wel meerdere, maar ik denk dat ‘De Hunger Games’ en ‘Twilight’ momenteel op 1 staan. Ik heb de nieuwste Hunger Games in mijn kast staan; die ik graag wil gaan lezen. Maar dan is het wel fijn om je geheugen weer even op te frissen. Zo ook met ‘Midnight Sun’ - de nieuwe Twilight -, die wil ik erg graag gaan lezen maar dan zou ik ook eerst de voorgaande delen weer willen lezen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Echt dat zijn mega veel boeken. Ik kan er niet specifiek een noemen. Het komt ook niet omdat ik ze niet leuk vind ofzo. Maar sinds ik blog op www.bookstamel.com krijg ik ook veel recensie-aanvragen en die boeken gaan altijd voor mijn eigen boeken. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen boeken meer koop. Dus de stapel ongelezen boeken in mijn boekenkast groeit en groeit maar.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees alleen papieren boeken. Een paar jaar geleden heb ik een ongeluk gehad en daarmee het zicht in één oog verloren. Helaas kan ik daardoor geen e-boeken lezen, want daar worden mijn ogen dan veel te snel moe van. Daarnaast vind ik een papieren boek makkelijker omslaan en ze ruiken zo lekker.