Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Merel

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Merel. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik lees altijd van alles door elkaar. Op dit moment ben ik bezig met ‘De jongen die met wolken speelde’, ‘Lotsverbond’, ‘Een onmogelijke keuze’ en ‘Het groene kippenboek’. Die laatste is erg leuk, want naast alle praktische tips schrijft Alma Huisken ook erg leuk over al haar eigen ervaringen met haar kippetjes. Ik heb zelf ook twee van die vrolijke scharrelaars in de tuin en vind het daardoor een leuk en herkenbaar boek.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Dat is ‘Kinderen van moeder aarde’ van Thea Beckman. Ik verslond sowieso alle boeken van haar, maar dit was mijn favoriet. Sterke vrouwen in de hoofdrol en veel liefde voor de natuur, dat sprak tot de verbeelding.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘Duitse les’ van Siegfried Lenz. Ik las dit boek toen ik zestien was tijdens Duits en toen was ik er ontzettend van onder de indruk. Dit boek heb ik altijd onthouden, maar nooit een tweede keer gelezen. Ik ben wel benieuwd of ik het nu nog steeds zo goed vind, al ben ik ook wel een beetje bang om het opnieuw te lezen, omdat ik het boek door mijn herinneringen zo hoog ben gaan achten! Wat als het me straks enorm teleurstelt?

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
De boeken van ‘De aardkinderen’ van Jean M. Auel. Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat ik deze serie kocht en de boeken zijn dan ook flink verkleurd. Toentertijd las ik het eerste deel en in mijn enthousiasme kocht ik daarna meteen alle resterende delen erbij. Halverwege kwam ik er echter niet goed meer doorheen. De laatste paar delen liggen dus nog altijd te wachten om door mij gelezen te worden. Ik ben van plan om dit jaar alle ongelezen boeken uit mijn kast op te pakken, dus als dat lukt, komen ze eindelijk aan de beurt!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees wel eens digitaal en daarnaast heb ik tegenwoordig vaak een luisterboek in de auto aanstaan, maar mijn voorkeur gaat toch nog echt uit naar papieren boeken! Heerlijk, even bladeren, de geur van vers papier opsnuiven… ja, er gaat toch niets boven een papieren boek.