Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Mona

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Mona. Neem eens een kijkje op haar mooie Boekstagram-account.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik twee boeken: ‘Na de begrafenis’ van Agatha Christie en ‘1984’ van George Orwell. Het boek van Christie is er één uit de Poirot-reeks: een aangenaam boek om tussendoor te lezen. ‘1984’ lees ik voor een vak van de universiteit, en ik vind het goed tot nu toe, maar ook niet uitzonderlijk goed.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
In mijn jeugdjaren las ik veel boeken, maar de boeken van ‘Harry Potter’ en Roald Dahl blijven waarschijnlijk wel mijn ultieme favorieten.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik zou erg veel boeken willen herlezen, maar ik heb ook een hele stapel liggen die ik nog moet lezen... ‘Harry Potter’ herlees ik sowieso om de zoveel tijd wel eens en ook ‘Little Women’ zou ik graag nog eens herlezen omdat ik dat een geweldig mooi boek vond.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Zoals ik al zei heb ik een hele stapel ongelezen boeken dus ik kan er niet zomaar een uitkiezen. Ze zijn ongelezen omdat ik alsmaar boeken blijf bijkopen... Ik ben echter wel echt van plan ze stuk voor stuk nog te lezen!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Ik lees altijd papieren boeken, en nooit digitale. Ik krijg hoofdpijn van te lang naar een scherm te kijken en een papieren boek heeft duizendmaal meer charme!