Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Monica Haak

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Monica Haak. Zij is onder meer bekend van ’Voor verdriet heeft niemand tijd’.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Momenteel ben ik aan het lezen in ‘Mijn berichtje aan jou’ van Luanne Rice. Het verhaal is tot nu toe al mooi, maar ik ben pas net erin begonnen.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Alle boeken van ‘De Boze Heks’ van Hanna Kraan, maar sowieso alle boeken die ik kon vinden over heksen: ‘Een bezemsteel in het fietsenrek’, ‘Heksengefluister’, ‘De Kleine Heks’, alle heksenboeken van Mary Schoon… Noem zo maar op!

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Er zijn maar twee series die ik mijn leven heb herlezen en dat zijn de ‘Harry Potter’-serie (wie niet?) en de ‘Caraval’-serie van Stephanie Garber. Dit zijn mijn all time favoriete series en ik krijg hier echt nooit genoeg van!

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Kingdom of Ash’ van Sarah J Maas staat al sinds de release in mijn kast, dus nu al zo’n twee jaar. Dit is het laatste deel in de ‘Throne of Glass’-serie, maar het feit dat dit boek meer dan 1.000 pagina’s heeft, schrikt mij af.

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Lang leve de papieren boeken! Je kan een boek vasthouden, voelen, ruiken, de bladzijden om horen slaan, feitelijk zien hoe ver je in een boek bent, de woorden tot je nemen… Het is veel echter lezen. Ik lees soms wel digitaal, als ik een boek wil uitproberen voor ik het koop, als het enkel digitaal te krijgen is of als ik op vakantie ben en niet veertig boeken in de koffer prop. Oké, zoveel boeken lees ik niet op vakantie, maar je snapt het idee ;-).