Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Nannet van der Ham

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van auteur Nannet van der Ham. Onder het pseudoniem Nan Adams heeft zij onder meer ‘Vers bloed’ en ‘Sneeuwstorm’ geschreven.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
‘The Christmas Party’ van Karen Swan. HEERLIJK! Kerst, sneeuw, feelgood verhaal: alle ingrediënten waar ik van hou. En van Karen Swan heb ik alle pockets.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
‘Pitty op Kostschool’, ‘Billie Bradley’, ‘De Vijf’-detectives – alles van Enid Blyton

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
‘De Alchemist’ van Paulo Coelho. Omdat het mij altijd inspireert om dankbaar te zijn.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
‘Atlas shrugged’ van Ayn Rand. Het is een dikke pil en ik weet dat het levensveranderend kan zijn, maar het is geen lichte kost en ik gun me de tijd en aandacht tot nu toe niet. Tegelijk verheug ik mij erop om er helemaal in onder gedompeld te zijn!

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier. Ik ben een kind van de vorige eeuw. Geniet van mooie covers en het vasthouden van papier. Maar op reis is digitaal superhandig en doe ik het wel. Op de een of andere manier beklijft voor mij papier meer, maar qua duurzaamheid: hands up voor de e-boeken!