Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf vragen aan… Nienke

Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!

Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Nienke. Neem eens een kijkje op haar mooie boekenblog.

1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Op dit moment lees ik ‘Fifty Fifty’ van Steve Cavanagh. Een rechtbankthriller/legal thriller, en een behoorlijk goede. Ik ben echt aan het puzzelen wie de dader is, ook als ik niet aan het lezen ben. Dat vind ik leuk.

2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Ik heb in mijn jeugd ontzettend veel boeken verslonden, van ‘Harry Potter’ tot aan ‘De Babysittersclub’ en ‘De Olijke Tweeling’. Ook Roald Dahl, Carry Slee en Jacques Vriens las ik graag.

3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Ik herlees regelmatig boeken! Meestal omdat ik er a) dan nieuwe dingen in kan ontdekken (grapjes die ik de eerste keer gemist heb, hints naar de ontknoping/het volgende deel) en b) omdat het vertrouwd is. Soms, als het leven om mij heen te veel veranderd, lukt het me niet om aldoor te anticiperen op nieuwe dingen (dat gevoel zullen tegenwoordig de meeste mensen wel kennen, ik heb dat al mijn hele leven). Dan is boeken herlezen een veilige optie om toch te kunnen blijven lezen.

4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Oeps... De Kaasfabriek van Simone van der Vlugt ligt al best een tijdje op me te wachten...

5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Papier, altijd liever papier. Ten eerste omdat ik al genoeg tijd met een schermpje doorbreng, en ten tweede omdat ik het ook echt prettig vind om met een boek op schoot te zitten of een boek vast te houden. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat je beter onthoudt wat je leest wanneer je van papier leest.