Vijf vragen aan… Patty
Lezen is van alle tijden. Of je nu één boek per jaar leest of wekelijks een boek verslindt, lezen brengt je even in een andere wereld, leert je het een en ander en zorgt voor de nodige ontspanning. Heerlijk!
Ik ben natuurlijk niet de enige die dol is op lezen. In de rubriek ‘Vijf vragen aan…’ laat ik een (veel)lezer aan het woord. Wie weet levert het je wel een mooie boekentip op. Deze keer lees je de antwoorden van Patty. Neem eens een kijkje op haar website.
1. Welk boek lees je op dit moment en wat vind je er tot nu toe van?
Ik ben ‘Drummen met één hand’, het debuut van Robbert Verbout aan het lezen. Hij beschrijft hoe hij zijn leven opnieuw heeft vormgegeven nadat hij een beroerte kreeg. Een indrukwekkend boek van een man die niet bij de pakken neer is gaan zitten maar juist keihard is gaan werken aan zijn herstel. “Kijk naar wat je wel kunt in plaats van wat er niet meer is”, is zijn motto en daar heb ik enorme bewondering voor.
2. Welk boek heb je in je jeugdjaren verslonden?
Het boek ‘Gekke juf is fijn naar school’ van Dolf Verroen heb ik letterlijk stukgelezen. Een geweldig kinderboek. Ik lees het, hoewel her er der een beetje gedateerd, nu voor aan mijn dochter van vier.
3. Welk boek zou je willen herlezen en waarom?
Herlezen doe ik eigenlijk nooit. Ik heb een heel goed geheugen. Zodra ik opnieuw in een boek begin, komt het plot alweer naar boven en verlies ik plezier in het lezen. Het enige boek wat ik twee keer heb herlezen is ‘Sanne’ geschreven door Hans Moll. Hans beschrijft het verlies van zijn vrouw. Ik vind het een hartverscheurend boek, heel rauw ook en omdat het door een man geschreven is lees je het vanuit een ander perspectief.
4. Welk boek staat al heel lang ongelezen in je kast en hoe komt dat?
Toevallig heb ik twee jaar geleden ‘Merijntje Gijzens jeugd en jonge jaren’ geschreven door A.M. de Jong uitgelezen. Het stond al jaren en jaren in de kast en verhuisde altijd netjes mee. Een dikke pil van ruim 1500 pagina’s, geschreven in Brabants dialect. Het boek gaat over de jeugd van Merijntje in streng Katholiek Brabant, het boek staat dan ook vol van religieuze dogma’s en symboliek. Niet om doorheen te komen! Ik vond dat ik het boek een kans moest geven en na één boek (de bundel is een trilogie) begon het dialect makkelijker leesbaar te worden en sloeg ik de religieuze verwijzingen grotendeels over. Ik ben blij dat het ik heb uitgelezen want het is een prachtig boek wat een mooi tijdsbeeld weergeeft. Ik heb geen andere boeken in de kast staan die ik niet gelezen heb.
5. Lees je liever papieren boeken of digitale boeken en waarom?
Mijn voorkeur gaat uit naar papier. Een papieren boek raakt nooit oververhit of onleesbaar door de zon in het scherm. Als we echter op vakantie gaan, dan download ik de bibliotheek-app en ga ik digitaal lezen. Ik kan tijdens een vakantie zomaar één boek per dag lezen, het is niet te doen om stapels boeken in de auto mee te nemen!
- Login om te reageren